Stap-voor-stap plaatpizza - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g tarwebloem
  • 7 g gedroogde gist
  • 2 tl zout
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 350 ml kraanwater

Bereiding

  1. Zeef boven een grote kom de bloem. Schud de zeef heen en weer, zodat de bloem door de zeef valt. Schud de gist boven de kom leeg en schep met een vork gelijkmatig door de gezeefde bloem. Strooi het zout over de bloem. Maak met een vuist of de bolle kant van een lepel een diep kuiltje in de bloem en giet hierin de olijfolie en het lauwe water. Meng met één hand vanuit het kuiltje met ronddraaiende beweging de olie en het water door de bloem, tot er een samenhangend deeg ontstaat. Voeg wat water toe indien nodig.
  2. Strooi bloem over een werkvlak uit en leg de deegbal erop. Kneed het deeg door en duw telkens met de handpalm plat, zodat het na ca. 10 min. soepel, glanzend en elastisch is. Vet een kom in met olie en leg de deegbal erin. Dek de kom af met een natgemaakte theedoek. Zet de kom op een warme plek (bijv. in vensterbank of vlakbij verwarming) en laat het deeg minstens 1 uur rijzen, tot het in volume verdubbeld is.
  3. Verwarm de oven voor op 250 °C. Druk het deeg in de kom weer wat platter en leg op de bakplaat. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige lap. Druk de deeglap met de knokkels van je hand op 1 cm van rand in, zodat een bollere rand ontstaat.
  4. Zie tips: bestrijk het deeg met pizzasaus (vanuit midden uitstrijken, randen vrijlaten) en verdeel het beleg (3-4 soorten) erover. Bak de plaatpizza in de oven ca. 10-12 min., tot de pizza goudbruine randen heeft, gaar en krokant is.
Stap-voor-stap plaatpizza - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn