Bietenstamppot met vegetarische worst - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels (kruimig)
  • 2 schaaltjes vegetarische rookworst (a 2 stuks, Tivall)
  • 2 bakjes geraspte bietjes (a 250 g)
  • 1 appel
  • 2 grote uien
  • 3 eetlepels boter of margarine
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)

Bereiding

  1. Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in ca. 15 minuten gaarkoken. Rookworsten volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Bietjes verwarmen. Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in plakjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden. In koekenpan boter verhitten. Ui in ca. 5 minuten bruinbakken. Aardappels afgieten en fijnstampen. Bietjes, appel en room erdoor scheppen. Rookworsten in plakjes snijden en door stamppot scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot over vier borden verdelen. Gebakken ui erop scheppen.
Bietenstamppot met vegetarische worst - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn