Witte-bonensoep met pasta - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g gedroogde witte bonen (pak a 500 g)
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 wortel (fijngesneden)
  • ¼ knolselderij (fijngesneden)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1½ liter groentebouillon (van tablet)
  • 150 g pasta (bijv. tagliatelle of fusilli)
  • 2 eetlepels peterselie (fijngesneden)
  • 50 g gemalen oude kaas (zakje a 150 g)

Bereiding

  1. Witte bonen minstens 12 uur in koud water laten weken. Hierna afgieten en afspoelen onder koud water. Bonen in 1 uur en 30 min. gaarkoken, in vergiet onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
  2. In (soep)pan ui 3 min. in olie fruiten. Wortel en knolselderij toevoegen en 3 min. meebakken. Wijn, azijn en tomatenblokjes toevoegen. Geheel nog 5 min. zachtjes laten koken. Hete bouillon erbij schenken. Bonen en pasta door soep roeren en ca. 8 min. zachtjes laten koken, tot pasta beetgaar is. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en bestrooien met peterselie en kaas. Lekker met knapperige ciabatta en groene-olijventapenade.
Witte-bonensoep met pasta - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn