Kaasplak met knapperige griesmeelkorst - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 platte plakken Zaanlander kaas pikant (elk ca. 200 g)
  • 1 eetlepel Zaanse mosterd
  • 100 g griesmeel (pak a 500 g)
  • ½ eetlepel karwijzaad (kummel)
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels melk
  • olie om te frituren

Bereiding

  1. Kaasplakken dwars doormidden snijden. Korstjes eraf snijden en kaasplakken aan beide kanten dun bestrijken met mosterd. Griesmeel in kom mengen met karwij en peper. Eieren splitsen. Dooiers met melk loskloppen. Kuiltje in griesmeel maken en dooiers erin schenken. Vanuit kuiltje dooiers met garde door griesmeel roeren tot glad beslag. Frituurolie verhitten tot 175 °C. In kom eiwitten met mespunt zout stijfkloppen tot het stevige pieken vormt. Stijfgeslagen eiwit voorzichtig door griesmeelmengsel scheppen. Kaasplakken een voor een door griesmeelbeslag wentelen. Maximaal 2 kaasplakken per keer in 3-4 min. goudbruin frituren, halverwege keren. Lekker met peultjes en notenrijst.
Kaasplak met knapperige griesmeelkorst - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn