Biologische bruinebonensoep - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 el traditionele olijfolie
  • 300 g hutspotgroenten
  • ½ el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 370 ml bruine bonen in pot
  • 345 g tomatensaus (fles à 690 g)
  • 1 groentebouillontablet
  • 5 dl kokend water
  • 50 g roomkaas knoflook & fijne kruiden
  • 2 sneetjes Brabants roggebrood

Bereiding

  1. Verhit de olie in een soeppan en bak de hutspotgroenten en Italiaanse kruiden 5 min. zachtjes. Schep af en toe om. Pureer ondertussen de helft van de bonen met het vocht en de tomatensaus in de keukenmachine. Roer de tomaten-bonenpuree en de rest van de bonen door de groenten.
  2. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg het kokende water toe. Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zacht koken. Schep de bonensoep in grote kommen. Halveer de sneetjes roggebrood diagonaal, besmeer met roomkaas en serveer erbij.
Biologische bruinebonensoep - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn