Tofu in pittige ketjapsaus - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g rijst
  • 3 theelepels sambal
  • 8 eetlepels ketjap manis (fles a 250 ml)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 pakjes tofu roerbak fijngekruid (a 180 g)
  • 700 g sperziebonen
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 50 g gezouten pinda's

Bereiding

  1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Sambal door ketjap mengen. Knoflook boven ketjap uitpersen. Marinade met tofu mengen. Sperziebonen schoonmaken en in 8 min. gaarkoken. In koekenpan olie verhitten. Tofu uit marinade scheppen en 5 min. zacht bakken. Marinade en 100 ml water aan tofu toevoegen en verwarmen. Met zout en peper op smaak brengen. Pinda's grof hakken. Tofu met ketjapsaus, sperziebonen en rijst over vier borden verdelen. Tofu met pinda's bestrooien. Lekker met schijfjes komkommer.
Tofu in pittige ketjapsaus - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn