Witte-bonensoep met basilicumtapenade - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 potten witte bonen (a 370 ml)
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroentemix (400 g)
  • 1 zakje verse basilicum (15 g)
  • ½ potje zwarte olijven zonder pit (pot a 240 g)
  • 4 tomaten
  • 1 stokbrood

Bereiding

  1. Ui pellen en snipperen. In grote pan 2 el olie verhitten. Ui 2 min. bakken. Bouillontabletten, 800 ml water en 1 pot witte bonen toevoegen en aan de kook brengen en 3 min. laten koken. Met staafmixer soep pureren. Soep weer op het vuur zetten. Groentemix en rest bonen toevoegen en aan de kook brengen. Soep 5 min. laten koken. Basilicumblaadjes van steeltjes trekken. In keukenmachine of met staafmixer basilicum met olijven en rest van olie pureren. Met zout en peper op smaak brengen. Stokbrood in plakjes snijden en roosteren. Tomaten in dunne plakjes snijden. Stokbrood ruim besmeren met tapenade en met tomaat beleggen. Soep met zout en peper op smaak brengen en met belegd stokbrood serveren.
Witte-bonensoep met basilicumtapenade - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn