Wortelsoep met witte bonen en gember - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 700 g winterwortels
  • 2 cm verse gember
  • 1 liter groentebouillon (van blokjes)
  • ½ bakje stoneleeks (a 6 stuks)
  • 1 potje witte bonen (360 g)
  • 1 bruin stokbrood
  • boter

Bereiding

  1. Uien pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en ui 3 min. fruiten. Wortels schillen en in plakjes snijden. Gember schillen en raspen. Wortel en gember door uimengsel scheppen en bouillon erbij schenken. Aan de kook brengen en soep 15 min. koken. Stoneleeks schoonmaken en in ringetjes snijden. Witte bonen afgieten. Met staafmixer soep pureren. Bonen door soep roeren en soep opnieuw aan de kook brengen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Soep over vier borden verdelen en met stoneleeks garneren. Met brood en boter serveren.
Wortelsoep met witte bonen en gember - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn