Witlof-appelstamppot met Leidse kaas - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1½ kg kruimige aardappel
  • 1 grote rode ui
  • 750 g witlof
  • 2 Royal Gala appels (of een andere rode appel)
  • 2 el ongezouten roomboter
  • 3 tl kerriepoeder
  • 300 g Leidse oude kaas
  • 200 ml crème fraîche

Bereiding

  1. Schil de aardappels, snijd in stukken en was ze. Kook de aardappels in ca. 20 min. in water met wat zout gaar. Pel en snipper de ui. Maak de witlof schoon en snijd in ringetjes. Was de appels en halveer ze, verwijder de klokhuizen en snijd in plakjes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui met het kerriepoeder ca. 3 min. Bak de witlof en het grootste gedeelte van de appelplakjes ca. 5 min. mee.
  2. Snijd de kaas in blokjes. Giet de aardappels af en stamp met de crème fraîche tot puree. Schep het groentemengsel en de kaasblokjes erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Garneer met de achtergehouden appelplakjes.
Witlof-appelstamppot met Leidse kaas - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn