Zuurkoolschotel met banaan en kaas - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 prei (gewassen)
  • 25 g boter
  • 750 g wijnzuurkool
  • 100 ml witte wijn (of water)
  • 1 el maizena
  • 250 ml zure room
  • 200 g belegen kaas (in blokjes)
  • 3 bananen (in plakjes)
  • 50 g geraspte kaas

Bereiding

  1. Halveer de prei in de lengte en snijd hem in stukjes. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de prei heel even. Voeg de zuurkool toe en laat die even meebakken. Voeg de wijn toe en laat de zuurkool met de deksel op de pan 20 minuten stoven. Verwarm de grill (10 minuten voor zuurkool gaar is) voor op de hoogste stand. Roer de maizena los met 2 el water en roer de zure room er doorheen. Schenk het zure-roommengsel bij de zuurkool en laat 3 minuten zacht meekoken. Schep de kaas door de zuurkool en schep het geheel in een ingevette ovenschaal. Verdeel de plakjes banaan en de geraspte kaas over de zuurkool. Zet onder de grill tot de kaas is gesmolten.
Zuurkoolschotel met banaan en kaas - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn