Champignonsoep en toast met tomatensalsa - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 500 g kastanjechampignons (bakje à 250 g)
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 2 tuinkruidenbouillontabletten
  • 800 ml kraanwater
  • 4 tomaten
  • 8 sneetjes meergranenbrood
  • 150 ml soja cuisine light kookroom
  • 15 g verse peterselie (zakje à 30 g)

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit ? van de olie in een soeppan en bak de champignons en de helft van de ui 5 min. zachtjes. Voeg de bouillontablet en het water toe en laat de soep 15 min. zachtjes koken.
  2. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes met de ui, de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. Rooster het brood. Schep ongeveer ? van de champignons uit de pan en pureer de rest met een staafmixer. Roer de achtergehouden champignons en room erdoor. Laat de soep door en door warm worden.
  3. Snijd de peterselie fijn. Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep de salsa op de toast en halveer diagonaal. Garneer de soep met de peterselie en serveer met de toast.
Champignonsoep en toast met tomatensalsa - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn