Paprikarisotto met gegrilde stukjes - Albert Heijn
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 potje gegrilde rode paprika (320 ml)
- 1 courgette
- 1 ui
- 50 g boter
- 350 g risottorijst (pak a 500 g)
- 1 dl droge witte wijn
- 5½ dl groentenbouillon (van tablet)
- 1 schaaltje gegrilde stukjes (175 g, Tivall)
Bereiding
- Paprika laten uitlekken. In reepjes snijden. Knoflook (uit pot) in plakjes snijden. Courgette schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In diepe pan 1/2 van boter smelten. Rijst toevoegen en 1 min. bakken. Paprika, courgette, knoflook, ui toevoegen en 2 min. meebakken. Wijn toevoegen en laten uitbruisen. Bouillon beetje bij beetje al roerend toevoegen. Rijst in ca. 20 min. al roerend gaarkoken. In koekenpan op matig hoog vuur 1/3 van boter bruin laten worden. Gegrilde stukjes in 2-3 min. rondom bruin en gaarbakken. Rest boter en peper door risotto roeren, op vier borden scheppen en gegrilde stukjes ernaast leggen.
Paprikarisotto met gegrilde stukjes - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn