Paprikarisotto met gegrilde stukjes - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 potje gegrilde rode paprika (320 ml)
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 50 g boter
  • 350 g risottorijst (pak a 500 g)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 5½ dl groentenbouillon (van tablet)
  • 1 schaaltje gegrilde stukjes (175 g, Tivall)

Bereiding

  1. Paprika laten uitlekken. In reepjes snijden. Knoflook (uit pot) in plakjes snijden. Courgette schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In diepe pan 1/2 van boter smelten. Rijst toevoegen en 1 min. bakken. Paprika, courgette, knoflook, ui toevoegen en 2 min. meebakken. Wijn toevoegen en laten uitbruisen. Bouillon beetje bij beetje al roerend toevoegen. Rijst in ca. 20 min. al roerend gaarkoken. In koekenpan op matig hoog vuur 1/3 van boter bruin laten worden. Gegrilde stukjes in 2-3 min. rondom bruin en gaarbakken. Rest boter en peper door risotto roeren, op vier borden scheppen en gegrilde stukjes ernaast leggen.
Paprikarisotto met gegrilde stukjes - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn