Kipfilet met Thaise groene curry - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels Thaise vissaus
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 4 kipfilets (a ca. 125 g)
  • zout en peper
  • 1 zakje verse koriander (15 g)

Bereiding

  1. Peper schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Serehstengel in stukken hakken. In pan kokosmelk aan de kook brengen met suiker, vissaus, peperreepjes en sereh. Gember schillen en erboven raspen. Limoen schoonboenen en schil erboven raspen. Limoen uitpersen en sap erbij schenken. Mengsel in ca. 15 minuten op hoog vuur tot ca. 2 dl inkoken. Intussen in koekenpan boter verhitten. Kipfilets bestrooien met zout en peper en in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren. Koriander fijnhakken. Sereh uit curry halen. Kipfilets in plakken snijden en op vier borden leggen. Curry erover schenken. Bestrooien met koriander. Serveren met pandanrijst en roergebakken paksoi.
Kipfilet met Thaise groene curry - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn