Romige kipragout - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 750 g groene asperges
  • 1 schaal kipfilet in blokjes (ca. 250 g)
  • 1 kippenbouillontablet
  • 50 g boter of margarine
  • 60 g bloem
  • 1 pakje Pan en Oven (à 200 ml)
  • 100 g zachte geitenkaas (bijvoorbeeld Chèvre Bellay)

Bereiding

  1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Asperges schoonmaken en in ca. 10 minuten gaarkoken. Kipfilet bestrooien met zout en peper. Bouillontablet oplossen in 500 ml kokend water. In pan boter verhitten, kip toevoegen en ca. 3 minuten bakken. Bloem toevoegen, doorroeren en ca. 2 minuten verwarmen, niet bruin laten worden. Beetje bij beetje bouillon toevoegen totdat ragout ontstaat. Room toevoegen. Geitenkaas erboven verkruimelen en roeren tot kaas is gesmolten. Op smaak brengen met zout en peper. Rijst serveren met ragout en asperges.
Romige kipragout - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn