Stoofgerecht met kip, courgette en sperziebonen - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 500 g koelverse hele sperziebonen
  • ½ el chilipoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl gemalen koriander*
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 250 ml kippenbouillon van tablet
  • ½ citroen

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet tin grove stukken en bestrooi met peper en zout. Snijd de ui in partjes, knoflook in plakjes en de courgette in stukken. Schep in een braadpan de kip, ui, knoflook, courgette en sperziebonen door elkaar. Meng de chilipoeder, kaneel, koriander en olie erdoor.
  2. Schenk de hete bouillon in een pan. Leg de deksel erop en breng de bouillon op matig vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de kip in ca. 30 min. zachtjes gaar stoven. Snijd de citroen in plakjes. Stoof de laatste 10 min. de citroen mee. Breng op smaak met peper even eventueel zout. Serveer met couscous.
Stoofgerecht met kip, courgette en sperziebonen - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn