Lasagne met spinazie en gerookte kip - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 450 g diepvries bladspinazie deelblokjes (pak)
  • 200 g gerookte kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 150 g gorgonzola (blauwaderkaas)
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 50 g tarwebloem
  • 500 ml halfvolle melk
  • 200 g verse lasagnebladen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bevoren spinazie in een pan en laat het ontdooien. Snijd de kipfilet in reepjes. Pers de knoflook boven de spinazie. Snijd de kaas in stukjes. Roer de helft van de kaas, kipreepjes, peper en zout door de spinazie.
  2. Smelt de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor tot er een bal ontstaat. Voeg de helft van de melk toe en breng aan de kook. Klop met een garde het bloemmengsel er stevig door, blijf kloppen tot alle klontjes zijn opgelost. Schenk de rest van de melk in gedeelten erbij en blijf goed roeren. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vet de ovenschaal in. Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal. Dek met lasagnebladen af. Wissel achtereenvolgens 2 lagen spinaziemengsel met lasagnebladen af.
  4. Roer de rest van de kaas door de saus. Schenk de saus over de lasagne. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
Lasagne met spinazie en gerookte kip - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn