Kip-champignonragout met rijst - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g wilde en witte rijst
  • 600 g verse sperziebonen
  • 500 g champignons (bakje à 250 g)
  • 160 g gerookte kipfilet
  • 25 g verse bieslook
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 5 el tarwebloem
  • 350 ml krachtbouillon kip (pot)
  • 100 ml kraanwater

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook in 8 min. beetgaar. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de kip in reepjes en snijd de bieslook fijn.
  2. Verhit de boter in een pan en bak de champignons 3 min. Strooi de bloem erover en verwarm 2 min. al roerend. Meng de bouillon met het water en schenk scheut voor scheut op het champignonmengsel, blijf goed roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg de kip toe en breng ragout op smaak met peper en zout.
  3. Bestrooi het gerecht met de bieslook en serveer met de rijst en de sperziebonen.
Kip-champignonragout met rijst - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn