Kippenbouten in bier - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 flesje bier (330 ml)
  • 2 plakken ontbijtkoek (verkruimeld)
  • ½ eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 2 pakken rode kool met appel (diepvries, a 450 g)

Bereiding

  1. In braadpan kippenbouten in helft van olie aan beide kanten bruinbakken. Bier langs rand van pan erbij schenken. Ontbijtkoek en rozemarijn toevoegen en kippenbouten afgedekt in ca. 40 min. zachtjes gaarstoven. Deksel van pan nemen en saus iets laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen aardappels onder stromend water schoonboenen en in partjes snijden. In wok of grote koekenpan rest van olie verhitten en aardappelpartjes op matig vuur rondom goudbruin en gaarbakken, regelmatig omscheppen. Rodekool verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Kippenbouten serveren met aardappelpartjes en rodekool.
Kippenbouten in bier - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn