Zomerse doperwtensoep met Parmaham-bruschetta - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 pot krachtbouillon kip (350 ml)
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 6 sneetjes Veneziaans bruinbrood
  • 6 plakjes Parmaham
  • ½ zakje verse Italiaanse kruidenmix

Bereiding

  1. Knoflook pellen. In hoge pan 1 el olie verhitten. 1 Teentje knoflook erboven uitpersen en ca. 2 minuten zachtjes laten fruiten. Kipvlees uit bouillon zeven. Doperwten en krachtbouillon toevoegen aan knoflook. Krachtbouillon aanlengen met water volgens gebruiksaanwijzing. Soep aan de kook brengen en 6 à 8 minuten zachtjes laten koken.Intussen brood roosteren en inwrijven met rest van knoflook. Besprenkelen met rest van olie en beleggen met ham. Soep pureren met staafmixer of keukenmachine. Kipvlees toevoegen. Kruiden boven soep fijn knippen. Soep goed doorwarmen en bruschetta erbij serveren.
Zomerse doperwtensoep met Parmaham-bruschetta - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn