Gebakken rijst met kipfilet en satésaus - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 zakje verse selderie (50 g)
  • 1 paksoi
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 g kipfilet
  • 1 zakje peen julienne (150 g)
  • 1 pak rijst (1 minuut (2x 250 g))
  • satésaus kant-en-klaar

Bereiding

  1. Selderie grof hakken. Paksoi in repen snijden. Ui en knoflook pellen. Ui en 3 tenen knoflook snipperen. 1 teen knoflook persen en mengen met 1 el olie, 1 tl zout en 1 tl peper. Kip in lengte doormidden snijden en elk stuk rondom met knoflookolie inwrijven. Kip in droge koekenpan in ca. 8 min. bruin en gaar bakken. 1 el olie in wok verhitten en hierin paksoi 3 min. roerbakken. 1/2 tl gesnipperde knoflook, zout en peper naar smaak toevoegen. Uit wok scheppen en afgedekt warmhouden. Wok drogen met keukenpapier. Rest olie verhitten en hierin ui en peen 3 min. bakken. Rest knoflook toevoegen. Rijst losroeren en erdoor scheppen, 2 min. roerbakken. 3/4 selderie en naar smaak zout en peper toevoegen. Satésaus verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Rijst en groenten naast elkaar op 4 borden scheppen. Kip ertussen leggen, saus erover scheppen en met selderie bestrooien.
Gebakken rijst met kipfilet en satésaus - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn