Tilapia met bieslookolie en geroosterde courgette - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 zakje bieslook ((25 g), fijngeknipt)
  • 250 ml olijfolie
  • 1 rode ui (fijngesnipperd)
  • ¼ chilipeper (verkruimeld)
  • ½ zakje munt ((a 15 g), fijngesneden)
  • ½ zakje peterselie ((a 30 g), grofgeknipt)
  • 2 eetlepels rode-wijnazijn
  • 3 courgettes
  • 1 kilo ongeschilde krieltjes ((pondjekriel), gewassen)
  • 6 eetlepels bloem
  • 6 tilapiafilets (vis)
  • 25 g boter

Bereiding

  1. In vijzel bieslook fijnwrijven en met 6 el olie mengen, op smaak brengen met zout en peper. In kom ui met chilipeper, munt en peterselie omscheppen. Azijn met 4 el olie en zout en peper tot dressing kloppen. Courgette in de lengte met kaasschaaf in lange dunne plakken snijden, plakken evt. halveren. Grillpan verhitten. Courgette met 2-3 el olie insmeren. In grillpan plakken op hoog vuur 5 min. grillen, halverwege keren. Courgette in schaal overdoen. Uimengsel en dressing erdoor roeren. Mengsel tot gebruik afgedekt bewaren.
  2. Krielaardappels in 15 min. gaarkoken. Tilapia met zout en peper bestrooien en in bloem wentelen. In grote koekenpan 4 el olie verhitten. Vis in 6 min. gaarbakken, halverwege keren. Krielaardappels afgieten en met boter omschudden. Vis over zes warme borden verdelen en bieslookolie erover en eromheen druppelen. Courgettemengsel en krielaardappels ernaast serveren.
Tilapia met bieslookolie en geroosterde courgette - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn