Bloemkoolsoep met garnalen - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 zakken aardappeldobbeltjes (a 450 g)
  • 1 pot krachtbouillon rundvlees (350 ml)
  • 8 zongedroogde tomaten op olie (potje a 180 g)
  • 2 bakjes roze garnalen (a 125 g)

Bereiding

  1. Uien en knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en ui en knoflook ca. 5 minuten zachtjes fruiten. Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes verdelen. Aardappeldobbeltjes en bloemkool toevoegen aan ui en nog ca. 2 minuten bakken. Bouillon en 3 potten water erbij schenken en soep ca. 10 minuten laten koken tot groente gaar is. Intussen tomaten snipperen. Enkele lepels groente met schuimspaan uit soep scheppen en apart houden. Soep pureren met staafmixer. Apart gehouden groente en garnalen erdoor roeren. Soep op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier borden scheppen en garneren met tomaat.
Bloemkoolsoep met garnalen - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn