Ovenschotel met kabeljauw en sperziebonen - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 600 g verse sperziebonen
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 500 g verse kabeljauwfilets
  • 250 g cherrytomaten (bakje)
  • 120 g gerookt ontbijtspek (pakje)
  • 250 g tarly (pak)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen, halveer ze en kook in ca. 5 min. beetgaar. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de bonen, knoflook en de helft van de olijfolie. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  3. Vet de ovenschaal in. Leg de kabeljauw erin. Bestrooi met zout en peper. Leg de bonen eromheen en leg de tomaatjes ertussen. Besprenkel met de rest van de olie. Verdeel de plakjes spek eroverheen. Zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie in het midden van de oven en laat in ca. 15 min. gaar worden. Verwijder halverwege de baktijd de folie. Kook intussen de tarly volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de ovenschotel met tarly.
Ovenschotel met kabeljauw en sperziebonen - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn