Stoofpotje met victoriabaars - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 envelopje saffraan
  • ½ visbouillontablet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 1 theelepel kaneel
  • 600 g victoriabaarsfilet (vis)
  • chilipeper uit de molen
  • 1 zakje verse koriander ((15 g), fijngehakt)

Bereiding

  1. Sinaasappels dik schillen en in plakjes snijden, vrijkomend sap opvangen. Saffraan weken in 200 ml kokend water. Bouillontablet in saffraanwater oplossen. In hapjespan olie verhitten en ui met kaneel 4 min. zachtjes fruiten. Saffraanbouillon en opgevangen sinaasappelsap erbij schenken en aan de kook brengen. Vis in 4 stukken snijden en bestrooien met zout en peper. Vis in vocht leggen en plakjes sinaasappel erop leggen. Peper erboven malen. Koriander erover strooien en vis afgedekt in 10-15 min. zachtjes gaarstoven. Stoofpot eventueel bereiden of overscheppen inverwarmde tajine (schaal met puntdeksel). Lekker met couscous.
Stoofpotje met victoriabaars - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn