Stoofpotje met victoriabaars - Albert Heijn
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 1 envelopje saffraan
- ½ visbouillontablet
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 theelepel kaneel
- 600 g victoriabaarsfilet (vis)
- chilipeper uit de molen
- 1 zakje verse koriander ((15 g), fijngehakt)
Bereiding
- Sinaasappels dik schillen en in plakjes snijden, vrijkomend sap opvangen. Saffraan weken in 200 ml kokend water. Bouillontablet in saffraanwater oplossen. In hapjespan olie verhitten en ui met kaneel 4 min. zachtjes fruiten. Saffraanbouillon en opgevangen sinaasappelsap erbij schenken en aan de kook brengen. Vis in 4 stukken snijden en bestrooien met zout en peper. Vis in vocht leggen en plakjes sinaasappel erop leggen. Peper erboven malen. Koriander erover strooien en vis afgedekt in 10-15 min. zachtjes gaarstoven. Stoofpot eventueel bereiden of overscheppen inverwarmde tajine (schaal met puntdeksel). Lekker met couscous.
Stoofpotje met victoriabaars - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn