Gebakken kabeljauw in pittige olijfolie - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 focaccia (afbakbrood, 250 g)
  • 6 trostomaten
  • 6 eetlepels sladressing naturel (fles a 450 ml)
  • 2 schaaltjes kabeljauwfilet (a ca. 250 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • ½ zakje verse peterselie (a 30 g)
  • 8 eetlepels olijfolie extra vierge (fles a 500 ml)

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Brood volgens gebruiksaanwijzing afbakken. Tomaten wassen, in plakjes snijden en met dressing mengen. Kabeljauw met mespunt zout bestrooien. Knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper fijn snijden. Peterselie fijnhakken. In koekenpan olie met knoflook en rode peper zacht verhitten. Kabeljauw toevoegen en in 8 min. gaar bakken. Vis uit pan nemen en peterselie door bakvet roeren. Bakvet over vis schenken. Vis met tomatensalade en brood serveren.
Gebakken kabeljauw in pittige olijfolie - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn