Mosselsoep met venkel - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg panklare mosselen (bak a 2 kg)
  • 300 ml witte wijn
  • 1 venkelknol
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 winterwortel (in dunne plakjes)
  • 500 ml warme visbouillon (van tablet)
  • 125 ml slagroom
  • allesbinder

Bereiding

  1. Mosselen onder koud stromend water afspoelen. Kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik niet dichtgaan weggooien. In grote pan mosselen met witte wijn afgedekt op hoog vuur in 6-8 min. gaarkoken, af en toe omschudden. Mosselen met schuimspaan uit pan nemen en uit schelp halen; 12 mosselen in schelp voor garnering apart houden. Zeef bekleed met keukenpapier in kom hangen. Mosselvocht door zeef schenken. Venkelknol schoonmaken, in vieren snijden en in dunne repen snijden. In grote pan olie verhitten en ui 1 min. fruiten. Venkel en wortel al omscheppend 1 min. meebakken. Mosselvocht en visbouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Soep 5-7 min. zachtjes laten koken tot groenten beetgaar zijn. Slagroom en mosselen zonder schelp door soep mengen. Soep nog ca. 2 min. zachtjes door laten koken en eventueel binden met allesbinder. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier wijde kommen scheppen. Mosselen in schelp in soep leggen. Serveren met warm stokbrood.
Mosselsoep met venkel - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn