Zalmsteaks met zoutvlokken - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 grote kruimige (pof)aardappels
  • 1 bos bospeen
  • 1 zakje verse bieslook (20 g)
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • 4 zalmsteaks
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • zoutvlokken (flakes, pak a 200 g)

Bereiding

  1. Aardappels schoonboenen en met vork inprikken. Op keukenpapier in magnetron op vol vermogen (700 watt) in 10-12 min. (afhankelijk van grootte) bijna gaar laten worden. Aardappels in keukenhand doek verpakken en 10 min. laten nagaren. Bospeen schoonmaken en in 10 min. gaarkoken. Bieslook fijnknippen en door zure room roeren. Met zout en peper op smaak brengen. Zalmsteaks met peper bestrooien en met olie besmeren. Grillpan verhitten en zalm in 5 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé bakken. Op vier borden bospeen en aardappels verdelen. Aardappels open snijden en met roommengsel vullen. Zalm ernaast leggen en ruim met zoutvlokken bestrooien.
Zalmsteaks met zoutvlokken - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn