Italiaanse mosselen - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 kg verse mosselen
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 100 ml rode wijn
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 400 g verse Italiaanse roerbakgroente
  • 15 g verse basilicum (zakje)
  • 1 bruin stokbrood

Bereiding

  1. Spoel de mosselen onder koud stromend water af. Tik de geopende mosselen met bolle kant tegen de aanrecht. Blijft de mossel open, gooi dan weg. Voeg de tomaten, wijn en mosselen toe en breng afgedekt snel aan de kook. Kook de mosselen 7 min. totdat alle schelpen openstaan.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit in een grote pan of mosselpan de olie. Fruit de knoflook en de roerbakmix 5 min. aan. Verwijder de dichte mosselen. Snijd het basilicum fijn. Schep de mosselen en de groenten in diepe borden en bestrooi met het basilicum. Serveer met stokbrood.
Italiaanse mosselen - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn