Oosterse rijstschotel met makreel - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • ½ zakje verse peterselie (a 30 g)
  • 1 gerookte makreelfilet met peper (200 g)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 zak Thaise roerbakmix (400 g)
  • 1½ eetlepel milde kerriepoeder
  • 1 zak voorgekookte langkorrel express rijst (250 g)

Bereiding

  1. Eieren in 6-8 min. hard koken, pellen en in partjes snijden. Intussen citroen in lengte halveren. Helft in 4 partjes snijden, van andere helft schil dun raspen. Peterselie fijnhakken. Makreel in stukjes verdelen. In wok olie verhitten en roerbakgroenten met kerriepoeder, citroenrasp, peterselie en peper naar smaak 3-4 min. roerbakken. Makreel en rijst erdoor scheppen en 2-3 min. roerbakken. Rijstschotel op twee borden scheppen en garneren met ei en citroen.
Oosterse rijstschotel met makreel - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn