Makreelburgers met zuurkool - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g gerookte makreelfilet
  • 2 sinaasappels
  • 4 Twentse donkervolkoren bollen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel karwijzaad (kummel)
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel mierikswortel
  • 250 g gekookte wijnzuurkool (uitgelekt)
  • 1 rode ui (in ringen)
  • 100 g krulslamelange

Bereiding

  1. Van makreel vel verwijderen en makreel in stukken snijden. 1 sinaasappel schoonboenen en 1/2 tl schil eraf raspen. Beide sinaasappels tot op witte vlies dik schillen, 1 in dikke plakken snijden en van andere sinaasappel partjes met scherp mesje uit 'tussenschot' snijden (sap opvangen en bewaren). Broodjes opensnijden en binnenkant in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen. Mayonaise met sinaasappelrasp, karwijzaad en zout en peper naar smaak mengen. Olie met sinaasappelsap, mierikswortel en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Broodjes met mayonaise insmeren. Zuurkool erover verdelen. Makreel, uiringen en plak sinaasappel erop leggen. Krulsla omscheppen met sinaasappelpartjes en dressing en naast broodjes serveren.
Makreelburgers met zuurkool - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn