Penne met gerookte zalm - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g penne (zak 500 g)
  • 1 ui
  • 15 g verse peterselie (zakje à 30 g)
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 200 g gerookte zalmsnippers
  • 100 ml cognac (Gall&Gall)
  • 200 ml verse slagroom
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 225 g verse pastasaus napolitana

Bereiding

  1. Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  2. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de uit hierin totdat deze glazig ziet. Voeg nu de zalmsnippers, cognac en slagroom toe en breng de saus op een laag vuur zachtjes aan de kook. Roer er vervolgens de boter door. Voeg de pastasaus toe en roer deze langzaam door de saus tot deze mooi roze kleurt.
  3. Voeg de pasta toe aan de saus en warm deze voorzichtig omscheppend goed door. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Strooi de peterselie over het gerecht.
Penne met gerookte zalm - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn