Lauwwarme aardappelsalade met gerookte zalm - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g krieltjes (ongeschild)
  • 300 g diepvries tuinerwten
  • ½ citroen
  • 5 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 170 g zoetzure augurken (pot a 340 g (gesneden))
  • 200 g gerookte zalmsnippers (bakje 200 g)
  • 75 g rucola (zak 75 g)

Bereiding

  1. Kook de krieltjes in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Giet ze af en laat afkoelen. Doe de erwten in een schaal en schenk er kokend water over. Laat ze 1-2 min. staan. Laat ze uitlekken.
  2. Pers de citroen. Klop in een kom de yoghurt met de mayonaise en de olie tot een dressing. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
  3. Snijd de krieltjes in plakken en schep met de augurken en de erwten door de dressing. Verdeel de aardappelsalade over de borden, leg de gerookte zalm erop en garneer met de rucola. Bestrooi met peper.
Lauwwarme aardappelsalade met gerookte zalm - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn