Maki sushi met komkommersalade - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 1 el zout
  • 1 perssinaasappel (schoongeboend)
  • 2 el kristalsuiker
  • 3 el azijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el Franse mosterd
  • 6 el mayonaise
  • 15 g verse bieslook (zakje 15 g)
  • 3 stuks bosuien (zakje 3 stuks)
  • 2 schalen sushi maki (schaaltje a 282 g)

Bereiding

  1. Schil de komkommer, snijd in 3 stukken en elk stuk in 8 repen. Bestrooi in een vergiet met zout, meng goed en laat 10 min staan.
  2. Schil de sinaasappel heel dun. Snijd de schil in smalle reepjes. Pers de sinaasappel uit. Breng het sap met de suiker en de schil in een pannetje aan de kook. Laat 3 min. koken.
  3. Roer in een ruime schaal de sap met azijn, sojasaus en mosterd door elkaar. Laat een beetje afkoelen en roer de mayonaise erdoor. Knip de bieslook erboven en meng erdoor.
  4. Snijd de bosuitjes in dunne reepjes van ca. dezelfde lengte als de komkommer. Spoel de komkommer af met koud water en laat uitlekken. Meng de komkommer en bosui in een schal met mayonaisedressing en laat 5 min. intrekken.
  5. Leg op de borden 6 repen komkommer met ertussen de reepjes bosui strak naast elkaar. Leg de rest van de komkommer en de bosui in dezelfde richting erop. Leg de maki sushi ernaast. Serveer met de sojasaus en wasabi uit de set.
Maki sushi met komkommersalade - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn