Vleespastei met pompoen - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 800 g rib-runderlappen (in blokjes)
  • 1 el bloem (plus extra om te bestuiven)
  • 2 el olie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 stengels bleekselderij (in stukjes)
  • 1 laurierblad
  • 1 tl gedroogde salie
  • 300 ml witte wijn
  • 100 ml runderbouillon (van tablet)
  • 1 kleine pompoen (ca. 700 g)
  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei (eierdooier losgeklopt (eiwit wordt niet gebruikt))

Bereiding

  1. Vlees omscheppen met wat peper en bloem. In braadpan vlees in olie aanbraden. Ui en bleekselderij 1 min. meebakken. Laurier, salie, wijn en bouillon toevoegen. Vocht aan de kook brengen. Vuur laag zetten en vlees (op vlamverdeler) afgedekt 2 uur laten sudderen. Af en toe omscheppen en eventueel wat water toevoegen. Pompoen schillen en in blokjes snijden, draden en pitten verwijderen. Pompoen door vlees scheppen en afgedekt nog 20-30 min. laten sudderen. Stoofpot op smaak brengen met peper en zout. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Bladerdeeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot lap die iets groter is dan schaal. Vlees met driekwart van stoofvocht in schaal scheppen. Randen van schaal met water vochtig maken. Deeglap erop leggen, randen vastplakken. Gaatjes in deeg prikken. Restjes gebruiken voor versiering. Deeg met eierdooier bestrijken. Pastei in oven in ca. 20 min. afbakken.
Vleespastei met pompoen - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn