Stamppot met spitskool, gebakken salami en tomaat - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1½ kilo kruimige aardappels
  • zout
  • 600 g panklare spitskool
  • 1 ui
  • 500 g salami (stuk)
  • 4 tomaten
  • 1 zakje verse bieslook (25 g)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 dl melk
  • (versgemalen) peper

Bereiding

  1. Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels en spitskool afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken. Ui pellen en snipperen. Salami in blokjes snijden. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Bieslook boven kom fijn knippen. In koekenpan olie verhitten en hierin ui en salamiblokjes ca. 3 minuten zachtjes bakken. Intussen aardappels en spitskool in vergiet laten uitlekken. In pan van aardappels melk zachtjes verwarmen. Aardappels en spitskool toevoegen en geheel tot smeuïge puree stampen. Salami met beetje van bakvet door stamppot mengen. Tomaat, bieslook en zout en peper naar smaak erdoor strooien.
Stamppot met spitskool, gebakken salami en tomaat - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn