Tagliatelle met gemarineerde haas - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 hazen(achter)bouten (ca. 1400 g)
  • zout
  • peper
  • 4 dl rode wijn
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 laurierblaadje
  • 6 zwarte peperkorrels
  • 4 el olijfolie
  • 1 pot wildfond (380 ml)
  • 300 g tagliatelle
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Hazenbouten bestrooien met zout en peper en in kom leggen. Wijn erover schenken. Selderij en wortel schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. Selderij, wortel, ui, laurier en zwarte peperkorrels aan bouten toevoegen. Kom afgedekt ca. 4 uur in koelkast zetten. Af en toe omscheppen.
  2. Bouten uit kom nemen en droogdeppen met keukenpapier. In pan olie verhitten en hazenbouten in ca. 10 minuten rondom bruin braden. Hazenbouten met marinade en fond aan de kook brengen en in ca. 1 1/2 uur gaarstoven. Af en toe keren. Hazenbouten uit pan nemen. Saus zeven en opnieuw aan de kook brengen. Saus op hoog vuur tot 2 1/2 dl inkoken. Vlees van hazenbout afnemen en in stukken snijden. Vlees terug in saus doen en warmhouden. Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing koken. Laagje tagliatelle op schaal leggen. Helft van saus en vlees erover verdelen. Rest van tagliatelle erop leggen en rest van saus en haas erover verdelen. Bestrooien met Parmezaanse kaas. Serveren met groene salade.
Tagliatelle met gemarineerde haas - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn