Kalfsentrecote met pompoenbeignets en hacheesaus - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g kalfsschnitzels
  • 2 el tarwebloem
  • 1 mespunt versgemalen zeezout
  • 1 mespunt versgemalen zwarte peper
  • 2 uien
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 380 ml vleesfond
  • 8 gedroogde laurierblaadjes
  • 100 ml traditionele olijfolie
  • 250 ml maisolie
  • 4 kalfsentrecotes
  • ½ middelgroot ei
  • 70 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 el verse peterselie
  • ½ verse spitskool
  • 1 mespunt kerriepoeder

Bereiding

  1. (kan dag van tevoren): snijd de kalfslappen in blokjes van 1 cm en schud in een kom om met bloem, peper en zout. Pel de uien en snipper fijn. Smelt in een braadpan boter en bak de vleesblokjes rondom bruin op hoog vuur. Schep de ui door het vlees en bak 3 min. mee. Voeg de fond en laurier toe. Draai het vuur laag en stoof het vlees ca. 1 uur tot dikke hacheesaus. Neem de laurier uit de pan.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de pompoen, verwijder zaadjes en vruchtvlees en snijd in grove stukken. Schep in een ovenschaal om met olie, peper, zout en laurier. Rooster de pompoen in ca. 45 min in oven gaar en lichtbruin. Verwijder de laurier. Schep de olie uit de ovenschaal en bewaar. Pureer de gepofte pompoen in keukenmachine of met staafmixer glad.
  3. Bestrijk de kalfsentrecotes met de opgevangen pompoenolie en laat op kamertemperatuur komen. Verhit de frituurolie in (frituur)pan tot 175°C. Klop het ei los en knip de peterselie fijn. Roer de pompoenpuree tot stevig beslag met bakmeel, suiker, ei, peterselie, peper en zout.
  4. Vorm snel achtereen bolletjes van het beslag met behulp van twee lepels (of kleine ijsbolletjestang) en laat deze in hete olie glijden. Frituur pompoenbolletjes in 3-4 min. goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken. Snijd de spitskool in reepjes. Stoof in een hapjespan met boter de spitskoolreepjes, kerriepoeder en scheutje water in 5 min. gaar.
  5. Verhit een grote grillpan. Grill het vlees in 2-3 min. per kant rosé. Bestrooi het vlees met peper en zout en laat verpakt in aluminiumfolie 1 min. rusten. Verdeel de spitskool over warme borden en leg het vlees erop. Leg de pompoenbeignets ernaast. Schep de hacheesaus over het vlees of geef apart erbij.
Kalfsentrecote met pompoenbeignets en hacheesaus - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn