Hazenrugfilet met parmaham en zuurkool - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 hazenrugfilets (op kamertemperatuur)
  • 2 el groene pesto
  • 8 plakken Parmaham (of 4 plakken Coburger ham)
  • 3 el olijfolie
  • 3 kleine tomaten
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 250 g wijnzuurkool
  • 16 zwarte olijven zonder pit
  • ½ zakje verse basilicum (a 15 g)

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 150 °C. Hazenrugfilets rondom met pesto bestrijken. Filets uitspreiden en smalle punten zover terugvouwen dat filets overal even dik zijn. Rond elke filet 2 hamplakken wikkelen. In koekenpan olie verhitten. Filets in 2 min. rondom bruinbakken. Vlees in ovenschaal leggen en in oven in ca. 6 min. van binnen rosé laten worden. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in dunne reepjes snijden. In bakvet knoflook en ui 30 sec. fruiten. Zuurkool erdoor scheppen en op matig vuur ca. 3 min. al omscheppend meebakken. Olijven en partjes tomaat erdoor mengen en geheel nog 1 min. doorwarmen. Basilicumblaadjes op elkaar leggen, in de lengte oprollen en in dunne reepjes snijden. Op laatste moment basilicum erdoor scheppen. Zuurkool eventueel afgieten en op smaak brengen met zout en peper. Hazenrug en zuurkool serveren met aardappelpuree.
Hazenrugfilet met parmaham en zuurkool - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn