In venkel gestoofde konijnenbout - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 2 maal 2 konijnenbouten
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 50 g boter
  • 1 teentje knoflook (in plakjes)
  • 3 eetlepels anijsdrank (bijv. pernod, slijter)
  • 100 ml venkelthee
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Venkel wassen en in dunne plakken snijden; venkelgroen bewaren. Konijnenbouten insmeren met mosterd en met zout en peper bestrooien. In braadpan met dikke bodem boter verhitten en bouten rondom bruinbakken. Venkel en knoflookplakjes rond bouten in pan leggen. Anijsdrank en thee in pan schenken en aan de kook laten komen. Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en bouten afgedekt in 45-60 min. gaarstoven. Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren. In wok of koekenpan olie verhitten en champignons op hoog vuur 5 min. roerbakken. Bestrooien met zout en peper. Achtergehouden venkelgroen fijnsnijden. Konijnenbouten in warme schaal leggen en in oven (175 °C) of onder aluminiumfolie warmhouden. Champignons door venkel scheppen. Groenten met schuimspaan uit pan nemen en over vier borden verdelen. Konijnenbouten erop leggen en garneren met fijngesneden venkelgroen.
In venkel gestoofde konijnenbout - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn