Thaise saté met pindasaus - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 450 g entrecote à la minute (6 plakken Greenfields)
  • 1 eetlepel rode currypasta (pot à 200 ml Thai Kitchen)
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel vissaus (pot à 200 ml Thai Kitchen)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • ½ zakje koriander (15 g)
  • zelfgemaakte pindasaus (of 1/2 flesje Thaise Satay (à 0 25 l))

Bereiding

  1. Satéstokjes in water weken. Plakjes vlees in lengte halveren. Limoen schoonboenen en groene schil er afraspen. Limoen uitpersen. In platte schaal currypasta mengen met limoensap, rasp, vissaus en basterdsuiker. Vlees erin leggen. Koriander fijnhakken en erover strooien. Ca. 1 uur afgedekt in koelkast zetten, halverwege keren.
  2. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Vlees aan satéstokjes rijgen. Vlees in 2 à 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Lekker met satay saus (of zie tip).
Thaise saté met pindasaus - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn