Lamsfilet met rauwe ham en gestoofde venkel - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • ½ groentebouillontablet
  • 12 plakjes rauwe ham
  • 4 lamsfilet (à 125 g)
  • (versgemalen) zwarte peper
  • 1 bekertje creme fraiche (125 ml)
  • 1 eetlepel Pernod (slijter)
  • zout

Bereiding

  1. Venkel schoonmaken (venkelgroen bewaren), wassen en in stukken snijden. In pan 1 eetlepel boter verhitten. Venkel ca. 5 minuten rondom bakken. 1/2 Dl water erbij schenken en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen. Venkel ca. 15 minuten afgedekt heel zachtjes stoven. Intussen op plank 8 plakjes ham, 2 aan 2 naast elkaar leggen. Vlees er haaks opleggen en bestrooien met peper. Ham om vlees wikkelen en vaststeken met cocktailprikker. In pan rest van boter verhitten. Rest van plakjes ham in ca. 2 minuten knapperig bakken. Uit pan op keukenpapier scheppen. Vlees in zelfde pan in ca. 5 minuten bruin bakken, halverwege keren. Intussen crème fraîche en pernod door venkel roeren en op hoog vuur ca. 3 minuten iets laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Vlees op vier borden scheppen en venkel met saus ernaast scheppen. Plakje gebakken ham erop leggen (en garneren met venkelgroen). Serveren met gegratineerde aardappeltjes of Vlaamse frieten.
Lamsfilet met rauwe ham en gestoofde venkel - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn