Zuurkool-ovenschotel - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 50 g ongezouten roomboter
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 500 g wijnzuurkool
  • 100 g rozijnen
  • 450 g koelverse aardappelpuree
  • 3 el paneermeel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat ondertussen de zuurkool uitlekken in een vergiet en meng met de rozijnen.
  3. Bedek de bodem van de ovenschaal met de zuurkool, het gehakt en bedek met de aardappelpuree. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de rest van de boter in klontjes erover. Bak de zuurkoolschotel in midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin.
Zuurkool-ovenschotel - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn