Jachtschotel van hete bliksem - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 3 grote uien
  • 500 g doorregen runderlappen
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 3 kruidnagels
  • 3 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 vleesbouillontablet
  • 2 dl water
  • 2 kg kruimige aardappelen
  • 3 Goudreinette appels (groot)
  • 2 dl halfvolle melk
  • 1 snufje gedroogde nootmuskaat
  • 3 el paneermeel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui grof. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit 1/4 van de boter in een braadpan en bak het vlees in ca. 5 min. rondom bruin. Bak de ui ca. 2 min. mee. Voeg de kruidnagels en laurierblaadjes toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg langs de rand van de pan het water toe. Stoof het vlees afgedekt in ca. 3 uur zachtjes (op vlamverdeler) gaar.
  2. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in een pan met weinig water en zout in ca. 20 min. gaar. Schil de appels en snijd in blokjes. Giet af en stamp fijn. Roer de melk en de helft van de boter erdoor tot smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep de appel door puree.
  3. Vet de ovenschaal in. Schep 1/3 deel van de puree met appel in de schaal. Verdeel hierover de helft van het vlees met de ui. Schep vervolgens 1/3 van de puree erop en daarover het overgebleven vlees met de ui. Dek af met de rest van de aardappelpuree. Verdeel het paneermeel en de overgebleven boter in vlokjes erover. Bak in ca. 30 minuten in het midden van de oven.
Jachtschotel van hete bliksem - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn