Zuurkoolstamppot met varkenshaas - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels (kruimig)
  • 1 pak wijnzuurkool mild (biologisch, 500 g)
  • 2 schaaltjes varkenshaas (a ca. 200 g)
  • 75 g boter of margarine
  • ½ blikje tutti frutti op zware siroop (425 ml)
  • 1 dl melk

Bereiding

  1. Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaarkoken. Zuurkool koken volgens gebruiksaanwijzing. Varkenshaas bestrooien met zout en peper, dunne uiteinde van haas dubbel slaan en vastzetten met prikker. In koekenpan met boter varkenshaas aan beide zijden dichtschroeien. In ca. 5 à 7 minuten beide zijden bruin bakken. Tutti frutti uitlekken en 3 eetlepels siroop opvangen. Pitten verwijderen en tutti frutti klein snijden. Vlees uit pan halen. Tutti frutti en siroop mengen met braadvet en zachtjes laten koken. Melk verwarmen. Aardappels met melk tot puree stampen. Zuurkool erdoor roeren. Varkenshaas in plakjes snijden. Stamppot serveren met varkenshaas en tutti frutti-jus.
Zuurkoolstamppot met varkenshaas - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn