Rijstschotel met saté - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • 1 schaal schouderkarbonade (ca. 400 g)
  • 1 zakje mix voor satémarinade (38 g)
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 nasi/bamipakket (500 g)
  • 1 blikje bamboespruiten (bamboo shoots, 227 g)
  • 1 bakje Javaanse pinda-satésaus (300 g)

Bereiding

  1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Vlees in blokjes snijden. Marinade maken volgens gebruiksaanwijzing met 3 eetlepels olie en ketjap. Vlees hierin ca. 5 minuten laten marineren. Intussen peper (uit pakket) in ringetjes snijden. Tomaat (uit pakket) in stukjes snijden. In wok rest van olie verhitten. Groente ca. 3 minuten roerbakken. Vlees aan stokjes rijgen. Koekenpan of grillpan verhitten en saté in ca. 10 minuten gaar bakken. Bamboespruiten afgieten en met rijst toevoegen aan groente. Geheel nog ca. 2 minuten roerbakken. Intussen satésaus maken volgens gebruiksaanwijzing. Rijst over vier borden verdelen. Serveren met gebakken saté en satésaus.
Rijstschotel met saté - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn