Asperges met ham en roerei - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg verse witte asperges
  • 200 g gerookte (been)ham (vleeswaren, plak a 100 g)
  • 4 middelgrote eieren
  • ½ zakje verse bieslook (zakje a 25 g)
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 100 g ongezouten roomboter

Bereiding

  1. Kook in een aspergepan of hoge pan water. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges af. Schil ze dun, vanaf vlak onder de kop. Kook ze in ca. 15 min. gaar. Snijd ondertussen de ham in blokjes. Knip de bieslook fijn. Kook de aardappelschijfjes in ca. 7 min. gaar. Klop de eieren los met peper en zout. Roer de ham en bieslook er door.
  2. Verhit in een koekenpan de boter. Schenk het eiermengsel erin en roer tot het ei gaat stollen. Neem de pan van het vuur en roer af en toe door. Smelt in een pan de rest van de boter (boter mag niet bruin kleuren). Serveer de asperges met roerei, aardappelschijfjes en gesmolten boter.
Asperges met ham en roerei - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn