Spitskoolschotel met satésaus - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 1 spitskool
  • 1 ui
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 schaal kipfilet in blokjes (ca. 350 g)
  • 2 appels
  • 1 zak pinda satésaus (400 g)

Bereiding

  1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Kool in reepjes snijden en wassen. Ui pellen en snipperen. In pan ui met sambal ca. 2 minuten in olie fruiten. Kipblokjes bestrooien met zout en peper. Kip door ui scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Kool bij kip voegen en ca. 2 minuten meebakken. Appels schillen, klokhuis verwijderen. Appels in stukjes snijden. Appels en 100 ml water door koolmengsel scheppen, afgedekt in ca. 5 minuten gaarkoken en op smaak brengen met zout en peper. In pan satésaus verwarmen. Rijst serveren met kool-kipschotel en satésaus.
Spitskoolschotel met satésaus - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn