Gehakt-satéschotel met sperziebonen - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 400 g verse sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 el zonnebloemolie
  • 275 g half-om-halfgehakt
  • 130 g mix ovenschotel bloemkool-gehakt
  • 400 ml kraanwater (koud)
  • 300 g mais in blik

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek ze in stukjes. Kook ze in ca. 5 min. beetgaar. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes.
  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak de paprika ca. 1 min. mee. Maak de mix aan met het koude water en voeg toe aan gehaktmengsel. Breng het mengsel onder af en toe roeren aan de kook. Laat de maïs uitlekken. Voeg de sperziebonen en maïs toe aan het gehaktmengsel en laat ca. 2 min. doorkoken. Serveer met rijst.
Gehakt-satéschotel met sperziebonen - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn