In melk gesmoorde rollade - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 grote varkensfiletrollade (of 2 kleine, ca. 750 g)
  • 50 g roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 teentjes knoflook (gepeld)
  • 1 zakje Italiaanse kruidenmix (20 g)
  • 1 liter melk (op kamertemperatuur)
  • 1 vleesbouillontablet
  • 3 eetlepels citroensap

Bereiding

  1. Rollade bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en rollade rondom aanbraden (ook zijkanten bruin laten worden!). Bloem in pan strooien en even meebakken. Knoflook en kruiden in pan leggen en melk erbij schenken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Melk aan de kook brengen, vuur laag draaien en deksel schuin op pan leggen. Rollade in ca. 45 min. zachtjes gaar laten worden, enkele keren omdraaien en saus erdoor roeren. Rollade op snijplank leggen en in aluminiumfolie verpakt 10 min. laten rusten. Kruiden met schuimspaan uit saus scheppen. Ingedikte melksaus eventueel nog iets inkoken en op hoog vuur nog iets laten inkoken. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Saus door zeef in sauskom schenken. Rollade in plakken snijden en op warme schaal leggen. Deel van saus erover schenken, rest apart erbij geven. Lekker met gebakken krieltjes en roergebakken spinazie.
In melk gesmoorde rollade - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn