Gestoofde hamlappen met pruimen - Albert Heijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g hamlappen (op kamertemperatuur)
  • 2 theelepels Chinees vijf kruidenpoeder
  • 50 g boter
  • 50 g bakbacon
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
  • 100 g pruimen zonder pit ((a 375 g), in reepjes)
  • 100 ml cider of appelsap (op kamertemperatuur)

Bereiding

  1. Hamlappen bestrooien met vijfkruidenpoeder, 1/2 tl zout en peper. In braadpan boter verhitten en hamlappen in 5 min. rondom aanbraden. Hamlappen uit pan nemen en in achtergebleven bakvet bacon knapperig bakken. Bacon op keukenpapier laten uitlekken en verkruimelen. In zelfde bakvet ui en knoflook zachtjes glazig bakken. Ui-knoflookmengsel in pan opzij schuiven en hamlappen met vrijgekomen vleessap terugdoen in pan. Pruimenreepjes ernaast leggen, ui en knoflook op vlees scheppen. Cider langs rand in pan schenken. Hamlappen afgedekt in ca. 50 min. gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper. Hamlappen uit pan nemen en in repen snijden. Vlees over vier borden verdelen, pruimensaus erbij scheppen en bakbacon erover strooien. Lekker met gekookte wilde & witte rijst en gestoomde (Shanghai) paksoi.
Gestoofde hamlappen met pruimen - Albert Heijn is een recept van Albert Heijn